Rondje Razende Bol 27 augustus 2016

Rondje Razende Bol, al een aantal jaren een terug kerend evenement, waarbij Stand Up Paddlers in wedstrijdvorm Rond de Razende Bol ‘ suppen’.

Het gebied leent zich perfect om als watersporter Rond de Bol te gaan. Met de juiste wind kan er gestart worden met Kite,- windsurfers en Catamaran zeilers en bij stil weer, kunnen de Stand Up paddlers in racevorm Rond deze prachtige zandplaat, voor de kust van Den Helder.

_DSC6027

In 2016 was het weer wederom perfect voor de 5e editie van Rondje Razende Bol. Een aantal mannen van de  ‘SUP top’ (NK SUP) waren aanwezig en ook een aantal dames waren vertegenwoordigd in het wedstrijd veld.

_DSC6093

Bij de heren was het spannend. Ricardo en Martijn gingen aan kop, met Ike op de 3e plek, maar Ike wist beetje bij beetje, dichterbij te komen en 5km voor de finish kon hij aansluiten bij de kopgroep. 1 km voor de finish wist hij Ricardo en Martijn af te schudden en kwam wederom als eerste over de fiish.

_DSC6119

Voor sommige deelnemers was het de ‘eerste keer’ op open zee, maar met een 5-tal volgboten en het prachtige weer, gaf dit genoeg vertrouwen en wanneer een deelnemer het te zwaar vonden, kon deze meteen opgepikt worden door een boot en aan land worden gebracht.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s